Glowpacho

 
Foto: Niklas Alm, Matstyling: Caroline Dafgård, Retusch: Sofia Cederström

Foto: Niklas Alm, Matstyling: Caroline Dafgård, Retusch: Sofia Cederström

Får det vara en rynkfajtande fuktkräm i flytande form? Till detta recept inspirerades jag av världens godaste rawgazpacho på restaurangen Flax & Kale i Barcelona. Låt gärna soppan stå i kylen över natten så att smakerna får gotta ihop sig. Magiskt. 

2 portioner

1 morot

5 tomater

1 röd paprika

1 gurka

1 avokado

1 citron, saften

2 msk god olivolja

1 msk näringsjäst (kallas även B-jäst, och finns i hälsokostbutiker)

1 msk ekologisk lantbuljong (pulver, inte kub)

3 tsk lökpulver eller granulat

3 tsk vitlökspulver

salt och peppar

Topping:
t ex groddar, finhackad gurka och tomat, rostade solrosfrön eller pumpafrön

 

Gör så här: Skala moroten och grovhacka den, tomaterna, paprikan, gurkan, moroten och avokadon. Mixa grönsakerna slätt i en mixer. Tillsätt citronsaft, olivolja, jäst, buljong, lökpulver och vitlökspulver. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan i kylen, gärna några timmar eller över natten, så smakerna får utvecklas ordentligt.

Beautybonus

Färgämnet lykopen är en fantastisk antioxidant som sätter fart på kollagenproduktionen och skyddar mot solens dumheter.