Kallbryggt kaffe

 
Kallbryggt%2Bkaffe.jpg

“Cold brew” är rawfoodvarianten av kaffe. Genom att kallbrygga kaffet slipper vi att garvsyra och bitterämnen frigörs, och vi kan bättre tillgodogöra oss alla gottiga antioxidanter. Och så är det snällare mot lilla magen. Köp gärna mörkrostade bönor och grovmal själv (kan göras i många mataffärer), men självklart kan du använda ditt vanliga favoritbryggkaffe om du kan leva med att det finmalda pulvret kan göra drycken lite grumlig. Kallbryggt kaffe är perfekt i kaffedrinkar och bakverk, eller bara som det är med lite is och en skvätt mjölk.

 

1 del grovmalet kaffe

8 delar kallt vatten

 

Gör så här: I en tätslutande glasburk (mason jar) måtta upp kaffe och vatten. Låt stå i kylen cirka 18 timmar. Häll genom kaffefilter till en annan burk. Upprepa två gånger eller tills kaffet ser klart ut. Du kanske också använda en klassisk kaffepress. Vill du ha varmt kaffe, gör det kallbryggda kaffet starkt och blanda med hett vatten vid servering.

 
 
 
Beautyfood