Beautyproofade twix

 
beautychoklad.jpg

BEAUTYPROOFADE TWIX

Ca 16 bitar (eller 8 om du vill ha dem långa som fullsize-Twix!)

Kexbotten:

2 dl kokosmjöl

3 ½ msk lönnsirap

½ tsk salt

¾ dl kokosolja

Kolafyllning:

1 dl kokosolja

1 dl mandel- eller jordnötssmör

1 dl lönnsirap

en nypa vaniljpulver

½ tsk salt (uteslut om nötsmöret redan är saltat)

Chokladöverdrag:

1 dl kokosolja

1 dl lönnsirap

¾ dl raw kakao

1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Botten:

Sätt ugnen på 175°.

Blanda kokosmjöl, lönnsirap och salt i en skål tills det blir grynigt.

Rör kokosoljan mjuk om den är fast.

Lägg ner kokosoljan i kokosmjölblandningen och jobba snabbt ihop till en klump.

Lägg bakplåtspapper i en avlång bakform så att det sen är lättare att lyfta kakan ur formen. Tryck ut smeten i formen och baka den mitt i ugnen cirka 13 minuter tills den blivit gyllene i kanterna. Ta ut och låt svalna.

Fyllning:

Smält kokosoljan i en kastrull. Rör ihop med nötsmör, lönnsirap, vanilj och salt tills det blivit helt slätt.

Häll fyllningen över den svalnade botten i formen och sätt in i frysen. När fyllningen stelnat, ta ut och skär i bitar.

Chokladöverdrag:

Smält kokosoljan till chokladöverdraget i en kastrull så att den blir flytande men inte varm.

Rör ihop med lönnsirap, kakao och vanilj.

Doppa kexbitarna i chokladen och ställ in i kylen.

Om det blev choklad över, ta ut de kylda Twixen ur kylen och dubbeldippa, sen tillbaka in i kylen.

TIPS!
Lämna en bit av kanten odoppad, så har du något att hålla i utan att bli kladdig när det är ätdags.