Beautyproofade twix
BEAUTYPROOFADE TWIX
Ca 16 bitar (eller 8 om du vill ha dem långa som fullsize-Twix!)
Kexbotten:
2 dl kokosmjöl
3 ½ msk lönnsirap
½ tsk salt
¾ dl kokosolja
Kolafyllning:
1 dl kokosolja
1 dl mandel- eller jordnötssmör
1 dl lönnsirap
en nypa vaniljpulver
½ tsk salt (uteslut om nötsmöret redan är saltat)
Chokladöverdrag:
1 dl kokosolja
1 dl lönnsirap
¾ dl raw kakao
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Botten:
Sätt ugnen på 175°.
Blanda kokosmjöl, lönnsirap och salt i en skål tills det blir grynigt.
Rör kokosoljan mjuk om den är fast.
Lägg ner kokosoljan i kokosmjölblandningen och jobba snabbt ihop till en klump.
Lägg bakplåtspapper i en avlång bakform så att det sen är lättare att lyfta kakan ur formen. Tryck ut smeten i formen och baka den mitt i ugnen cirka 13 minuter tills den blivit gyllene i kanterna. Ta ut och låt svalna.
Fyllning:
Smält kokosoljan i en kastrull. Rör ihop med nötsmör, lönnsirap, vanilj och salt tills det blivit helt slätt.
Häll fyllningen över den svalnade botten i formen och sätt in i frysen. När fyllningen stelnat, ta ut och skär i bitar.
Chokladöverdrag:
Smält kokosoljan till chokladöverdraget i en kastrull så att den blir flytande men inte varm.
Rör ihop med lönnsirap, kakao och vanilj.
Doppa kexbitarna i chokladen och ställ in i kylen.
Om det blev choklad över, ta ut de kylda Twixen ur kylen och dubbeldippa, sen tillbaka in i kylen.
TIPS!
Lämna en bit av kanten odoppad, så har du något att hålla i utan att bli kladdig när det är ätdags.