Black bean espresso brownies

 
IMG-2726.JPG

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä en kakform ca 15 x 15 cm med bakplåtspapper. Håller din kakform inte de måtten kan du staga upp kanterna på bakplåtspappret, kakan får inte bli för tunn.


INGREDIENSER

En burk svarta bönor, 240 g avrunnen vikt, avsköljda

1,5 dl havregryn (glutenfria)

0,5 dl mandelmjöl

4 msk kakao, gärna raw

0,75 dl kokosolja, flytande

Knappt 1,5 dl yakonsirap (kokosnektar är ok om du inte hittar yakon, men yakon är absolut bäst ur beautysynpunkt)

0,5 dl svinstarkt kaffe/espresso

1/2 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

100 g god choklad minst 70% (vi hade en från finska Goodio med lakritssmak)

Kör allt i matberedare tills helt slät. Kör kör kör och kör sen lite till. Inga bönbitar i kakan tack.

Häll över i formen. Bryt och pilla ner chokladbitarna.

Grädda 15-20 min. Alla ugnar är olika, så testa med sticka.

Låt svalna helt innan du hugger in. Serveras med fördel med stora kula glass (vi hade Lily & Hannah’s raw-glass).